Nieuwsberichten

Niet 100% aan, is uit!

Een geweldig team kent de waarde van elke speler. In dat team vinden de spelers elkaars kwaliteiten en versterken die. In dat team bestaat geen zwakste schakel, want de echte ... lees meer »

Gamen of participeren?

Videogame Andromeda schijnt de redding te zijn van laagopgeleide, werkloze jonge mannen in Amerika. Dagenlang zitten ze te spelen in hun ouderlijk huis. Zelfstandig wonen is ... lees meer »

Nieuwe Taal

IK MIS EEN WOORD. Een woord om een beweging te beschrijven waar steeds meer mensen zich bij aansluiten. Een beweging die niet gemakkelijk te vangen is omdat zij geen kleur bekent. ... lees meer »

Lente is een keuze!

AH, DE LENTE De lenteschoonmaak. De ramen open. Er komt weer meer licht. Je recht je rug. Je gaat naar buiten. Nieuw leven. Nieuwe kansen. Alles fris en onbedoezeld. Het geeft je ... lees meer »

Aan het werk met Abrona!

Wat doet Abrona? Meedoen, je talenten inzetten, andere mensen ontmoeten, jezelf ontwikkelen en iets betekenen voor anderen zijn belangrijke behoeften voor ieder ... lees meer »

Emma at Work @Work!

Emma at Work, in 2006 opgericht in het Emma Kinderziekenhuis/AMC, begeleidt jongeren van 15 tot 30 jaar met een chronische ziekte of lichamelijke beperking naar een ... lees meer »

Nepnieuws is fijn!

Nepnieuws is fijn Voordat het uit de hand loopt: ik moedig nepnieuws niet aan. Het is onvergefelijk als nepnieuws leidt tot bijvoorbeeld een geweldadig aanslag of manipulatie ... lees meer »

Het succes van Henny bij Return2Work

Het succesverhaal van Henny. Wij hebben Henny leren kennen als een zeer gemotiveerde en vrolijke jongedame. Wij hadden direct bij de start alle vertrouwen erin dat zij binnen ... lees meer »

Cor Remmerswaal en zijn sociale onderneming de Samenwerkingsunie.

Cor Remmerswaal heeft jarenlang ervaring opgedaan bij overheidsinstellingen, multinationals en kleine installatiebedrijven. De laatste 16 jaar werkte hij binnen de ... lees meer »

Ondernemen zonder buikpijn

We willen meer ondernemerschap zien Het is inmiddels bon ton om voor het personeelsbeleid in te zetten op ‘ondernemerschap’. Werkgevers willen maar wat graag dat ... lees meer »

Haal meer uit je Linkedin profiel met deze 8 tips!

Vergroot je kansen op een leuke baan met een goed Linkedin profiel! Hier handige tips hoe jouw profiel professioneler over komt: 1. Houd je naam zo professioneel en rustig ... lees meer »

Breng een ander in beweging! Deel en win een Werken&Jij Volleybal!

In lijn met de Paralympics is er een winactie van start gegaan! Alle paralympiërs zijn ook ooit ergens van start gegaan, samen hun beperking. Het hebben van een beperking heeft ... lees meer »

Flip the Script

Anders doen Flip the Script. Da’s weten wat je keer op keer hetzelfde doet… en dat dan helemaal anders doen. Flip the Script: waar je altijd rechtsaf slaat naar links gaan, waar ... lees meer »

De kracht van kleinschaligheid

“Klein is beter”, wie had tien jaar geleden gedacht dat we het daar met zijn allen roerend over eens zouden zijn? Uit een periode van verklontering ontstaat een tijdperk van ... lees meer »

Genomineerden Participatiepenning Flevoland bekend

Zes Flevolandse bedrijven zijn genomineerd voor een nieuwe onderscheiding: de Participatiepenning. Zij zijn door hun gemeente voorgedragen als maatschappelijk ... lees meer »

Meest gestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek

Een sollicitatiegesprek verloopt nooit helemaal zoals je zou verwachten. Voorbereiding van een gesprek is daarom heel belangrijk. Je wilt namelijk niet verrast worden door ... lees meer »

Het stille midden is onze grootste hoop

Van de meeste mensen hoor je weinig De meeste mensen zijn geen supermodel en ook niet mismaakt. De meeste mensen zijn geen workaholic en lopen de kantjes er ook niet vanaf. ... lees meer »

11 tips voor je sollicitatiebrief

1. De lengte voor een sollicitatiebrief mag drie tot vijf alinea’s bevatten. Maak hem niet langer. Drie tot vijf alinea’s is een perfecte lengte om de aandacht te houden van de ... lees meer »

Social media en solliciteren

Social media zijn met name leuk om op de hoogte te blijven van je familie, vrienden en collega’s. Toch kan je het ook voor andere doeleinden inzetten. De laatste jaren blijken ... lees meer »

Bedrijven realiseren 7.500 banen voor mensen met een beperking

Nederlandse bedrijven hebben de afgelopen twee jaar meer dan 7.500 banen geregeld voor mensen met een beperking. Daarmee lost werkgeversvereniging AWVN namens het ... lees meer »

Raak deze kerst verkikkerd!

Bekijk hier hoe je verkikkerd raakt op Werken&Jij lees meer »

Column: Werkgevers zijn het probleem niet

Dat is een nieuw mantra wat ik overal hoor rondzingen als het gaat om de Banenafspraak, en niet door de minsten. Zo stelt Job Cohen het, nu in zijn rol als voorzitter van Cedris, de ... lees meer »

Nieuwe vorm van solliciteren op Werken&Jij

Videosollicitatie Ooit gedacht om een videosollicitatie op te sturen naar een toekomstige werkgever aanvullend op een sollicitatiebrief? Het komt steeds vaker voor! ... lees meer »

Niet over Zwarte Piet

Tradities maken wie je bent December is een mooie maand; van geborgenheid, warmte, verbinding en samenzijn. Een maand vol tradities en rituelen. Van Sinterklaas en ... lees meer »

Winnaars Business Walk of Fame inclusief ondernemen bekend

IBM, gemeente Venlo, Webmastery en Cees van Weelden Fietsenmaker zijn de winnaars van de Business Walk of Fame 2015. Dit is een initiatief van de Lucille Werner Foundation, dat ... lees meer »

Staatssecretaris Klijnsma versoepelt uitvoering Participatiewet

De eerste voorgenomen wijzigingen in de uitvoering van de Participatiewet zijn bekend. In het Kameroverleg van 29 oktober jl. kondigde staatssecretaris Klijnsma aan snel te ... lees meer »

Tips voor een Elevator pitch

Een Elevator Pitch is een korte maar krachtige presentatie over jezelf. Dit kan van pas komen bij een sollicitatie. De naam Elevator Pitch is ontstaan in Amerika. Het ... lees meer »

Do’s en Don’ts tijdens een sollicitatiegesprek

Als je door een bedrijf wordt uitgenodigd om op sollicitatiegesprek te komen dan wil je natuurlijk een goede indruk achterlaten. Maar hoe zorg je ervoor dat je een goede indruk ... lees meer »

10 tips voor een goed CV

Tip 1. Wat is een CV? Het Curriculum Vitae is een overzicht van de kennis en ervaring die je hebt opgedaan tijdens je studie en werk. Hij is bedoeld voor bedrijven zodat zij ... lees meer »

Vakbonden en werkgevers eens over doelgroep-banen

Vakbonden FNV en CNV en werkgeversvereniging AWVN gaan via het cao-overleg het scheppen van garantiebanen voor mensen met een beperking ondersteunen. Dat is de ... lees meer »

Hoe schrijf ik een kort en goed bericht naar de werkgever?

Wanneer je op Werken&Jij een vacature hebt gevonden dan is de volgende stap om op de knop 'reageren' te drukken. Vervolgens wordt er gevraagd om een bericht te typen die je ... lees meer »

Werkgeversite 'Op naar de 100.000 banen' live

Werkgevers die meer willen weten over de Banenafspraak of ondersteuning nodig hebben bij de uitvoering, kunnen vanaf nu terecht op www.opnaarde100000.nl. Deze website is ... lees meer »

MKB olé, olé

Nederland omarmt MKB Het MKB zit in de lift. En iedereen lift mee. De miljoenennota vertelt dat er meer ondersteuning komt voor start-up’s en MKB’ers – vanaf 2017 ... lees meer »

Effecten Prinsjesdag voor mensen met een beperking

Op de derde dinsdag van september zijn de kabinetsplannen voor het komende jaar officieel openbaar gemaakt. Het ging met name over het economische herstel in 2016, maar ... lees meer »

Blog: Zorg en Werk

“Als we met zijn allen helpen, wordt het voor iedereen een beetje lichter”. Zorg dat je verandert Of je gaat goede werknemers verliezen (als je niet oppast). Ga maar ... lees meer »

VGN special - Werken&Jij: Slimme promotie van cliënten met talenten

In de special 'Hoe doen ze het' vertellen Christianne van der Wal-Zeggelink (Wethouder Gemeente Harderwijk) en Micky Adriaansens (Voorzitter Raad van Bestuur Triade) over ... lees meer »

Politiek? Los het zelf op!

Generatie Y Hoe richten we werk in voor mensen die praten in 140 tekens of minder? Hoe bedienen we een groep die zijn leven inricht in ‘experiences’? Die een zinvol ... lees meer »

Verbreding voor meer kansen

In het aangenomen wetsvoorstel ‘Banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten’ (BQA) is een verbreding van het quotum arbeidsgehandicapten opgenomen: de doelgroep met ... lees meer »

Blog: Transparantie is een must!

Dames en heren alstublieft: de Participatiewet Over een paar weken treedt de Participatiewet in werking. Vanaf dat moment wordt van mensen met verminderd ... lees meer »

Breaking News voor MKB-ers

In het vergroten van de participatie van mensen met verminderd arbeidsvermogen in reguliere banen, spelen kleine werkgevers een grote rol. Feit is dat deze werkgevers bereid ... lees meer »

Gemeenten bezorgd over invulling Participatiewet

Over anderhalve maand treedt de Participatiewet in werking: de grootste overheveling van taken naar gemeenten ooit. Burgemeesters en wethouders uitten in een enquête van NRC ... lees meer »

Blog: #healthycompany

Ongezonde ondernemingen Teveel bedrijven nemen hun eigen vitaliteit nauwelijks serieus. Afslanken: ‘ja graag’. Goed voor jezelf zorgen: ‘voor de vorm’. Als ... lees meer »

Werken&Jij te gast bij online radioprogramma ‘De Ochtenduren’ van Werken.FM

Sabine de Jong is samen met Bas Bodzinga (Philadelphia) uitgenodigd om meer te vertellen over de participatie van kandidaten met verminderd ... lees meer »

Werkgeversontbijt gemeente Ede

Het 2e Werkgeversontbijt waarin publiek en privaat Ede elkaar ontmoeten, deze maal is 's Heerenloo gastheer. Een heerlijk verzorgd ontbijt op de prachtige locatie het Theehuis ... lees meer »

Blog: Europees participeren

Teilnahme, participación, deltagelse Hoewel het nog behoorlijk zoeken is, is Nederland vast van plan meer mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen. Er ... lees meer »

VGN informeert leden over Werken&Jij

Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), het overkoepelend orgaan voor 173 instellingen informeert haar leden met een artikel over Werken&Jij. Platform brengt ... lees meer »

Blog: En nu…iedereen!

Met zijn allen! De participatiemaatschappij, iedereen draagt zijn steentje bij. Voor de een is het dé oplossing voor veel sociale vraagstukken, voor de ander een ... lees meer »