Cor Remmerswaal en zijn sociale onderneming de Samenwerkingsunie.

Cor Remmerswaal en zijn sociale onderneming de Samenwerkingsunie.

Cor Remmerswaal heeft jarenlang ervaring opgedaan bij overheidsinstellingen, multinationals en kleine installatiebedrijven.

De laatste 16 jaar werkte hij binnen de sociale werkvoorziening. De afgelopen tientallen jaren is het bedrijfsleven volgens hem zo veranderd dat het voor steeds meer arbeidsgehandicapten niet meer mogelijk is om in een reguliere baan aan de slag te gaan. Ook niet met bijvoorbeeld een aanvullende opleiding of stage. Hierdoor zag en ziet hij veel arbeidspotentieel aan de onderkant van de arbeidsmarkt verloren gaan. Daarom startte hij op 4 januari 2016 met De SamenwerkingsUnie. En met succes. Hij heeft voldoende werk voor mensen die bij hem aan de slag willen.

Wat is het geheim van het succes van De SamenwerkingsUnie?

Hij gaat uit van de talenten van deze mensen en creƫert werk dat past bij hun talenten. Als sociaal ondernemer kan hij, zonder verdringing van vaste arbeidsplaatsen, flexibel inspelen op de vraag naar tijdelijk personeel om eenvoudige arbeidsintensieve werkzaamheden uit te voeren tegen een concurrerende prijs. Dat werk kan bijvoorbeeld bestaan uit schoonmaken, inpakken of het onderhouden van een tuin of buitenterrein. De mensen zijn bij de SamenwerkingsUnie in dienst en voeren op projectbasis werk uit voor een ander bedrijf. Voor de bedrijven is dit natuurlijk een zeer prettige werkwijze, omdat zij niet de zorgen hebben over het tijdelijke personeel of het administratieve werk dat daarbij komt kijken.

Bovendien kunnen ondernemers zo invulling geven aan social return on investment (SROI) of hun verplichtingen uit de Participatiewet (banenafspraak) nakomen.

De SamenwerkingsUnie

Telefoon: 0348-203013

E-mail: Info@desamenwerkingsunie.nl

gepubliceerd op: 21-11-2016