Aan het werk met Abrona!

Aan het werk met Abrona!

Wat doet Abrona?

Meedoen, je talenten inzetten, andere mensen ontmoeten, jezelf ontwikkelen en iets betekenen voor anderen zijn belangrijke behoeften voor ieder mens. Wij bieden in de provincie Utrecht ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking bij wie deze en andere dingen niet altijd vanzelf gaan.

Iedereen kan meedoen, of je nu als dagbesteding Nijntjes breit voor het kinderziekenhuis, de was doet voor het buurthuis, tuintjes onderhoudt voor mensen die dat niet (meer) kunnen of een toneelstuk opvoert voor de kinderopvang.

Naast een eigen gevarieerd aanbod van daginvulling en dagbesteding voor mensen, begeleiden we ook mensen richting (begeleid of beschut) werk.

We hebben verschillende locaties waar mensen kunnen ontdekken wat bij ze past, kunnen oefenen met hun werknemersvaardigheden, scholing kunnen krijgen en eventueel een traject om door te stromen naar (betaald) werk. Dat kan zowel binnen de dagbesteding of onder begeleiding in een bedrijf naar keuze. Daarbij werken we waar nodig ook samen met de gemeente en het UWV.

Wat doen de kandidaten bij Abrona?

Lidia vertelt:

Ik werk nu bij Arboned. Hier doe ik administratieve werkzaamheden. Dit vind ik leuk, omdat ik ook deels verantwoordelijkheid krijg. Hier krijg ik deels voor betaald en deels wajong. Ongeveer een jaar geleden ben ik via mijn jobcoach van percuris aan deze baan gekomen. Daarvoor heb ik als vrijwilliger bij Doenja Dienstverlening gewerkt en de Achemist gewerkt. Ik heb hier verschillende soorten werkzaamheden uitgevoerd, bijvoorbeeld cateringwerk en activiteiten bedenken en uitvoeren met en voor kinderen.

Patty's verhaal:

Toen ik in Utrecht kwam wonen werd er al snel bekend dat ik een beperking heb en dat de aanvraag voor een wajong mislukt is toen die tijd. Ik leefde op dat moment van een bijstandsuitkering. Samen met een begeleidster heb ik gekeken naar andere mogelijkheden. Toen kwamen we uit bij de nieuwe participatiewet (banenindicatie)

We zijn op gesprek gegaan en er kwam uit dat ik werd opgenomen in het doelen register. Naderhand heeft de gemeente Utrecht voor mij een passende werkplek gevonden voor mij (kassamedewerkster Albert Heijn). Eerste 2 maanden heb ik daar proef gedraaid en me uitkering behouden. Ivm allerlei regeltjes en wetjes. Na die tijd heb ik een jaar contact gekregen. En ben ik helemaal uit de bijstand, en dat voelt super goed! Ik heb een kei leuke baan en supertoffe collega’s. Ik ga elke dag met plezier na me werk.

gepubliceerd op: 25-04-2017