Meest gestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek

Meest gestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek

Een sollicitatiegesprek verloopt nooit helemaal zoals je zou verwachten. Voorbereiding van een gesprek is daarom heel belangrijk. Je wilt namelijk niet verrast worden door een vraag waar je geen antwoord op kan geven. Je bereidt je goed voor als je in ieder geval de volgende meest gestelde vragen kan beantwoorden. Op deze manier kom je niet voor verassingen te staan.

'Vertel iets over jezelf.' Hier hebben we al eerder aandacht aan besteed in het bericht Elevator Pitch. Dit kan je hier goed toepassen. Het is kort, bondig en geeft goed antwoord op de vraag. Bekijk hier het bericht

'Wat weet je over onze organisatie?' De eenvoudigste manier om meer te weten te komen over de organisatie is het bezoeken van de website. Hier vind je al heel veel informatie. Bekijk ook even hoe actief ze zijn op social media.

'Waarom wil je bij ons bedrijf werken?' Dit is het antwoord waarom je gesolliciteerd hebt op de functie bij dat specifieke bedrijf. Je kunt bijvoorbeeld vertellen waarom het bedrijf (product of service) je aanspreekt. Als je door een jobcoach bent geselecteerd bespreek deze vraag dan met je Jobcoach.

'Wat denk je dat deze functie inhoudt?' Uit de vacaturetekst kun je al veel opmaken, lees dit dan ook goed door. Misschien ken je wel iemand die dit soort werk al doet, dan kun je hem/haar vragen om meer informatie. Of vraag het je jobcoach.

'Wat zijn jouw sterke kanten?' Noem niet een lijstje met sterke punten van jezelf op, maar probeer het te vertellen met een voorbeeld. Bijvoorbeeld; "Ik ben perfectionistisch, als ik werk aflever moet het van hoge kwaliteit zijn, eerder ga ik niet weg.’’

'Wat zijn jouw zwakke kanten?' Een sterke eigenschap heeft altijd een zwakke 'keerzijde'. Bijvoorbeeld; "Door mijn perfectionisme lever ik werk van hoge kwaliteit af. Maar kan ik soms wat langer met een taak bezig zijn omdat ik nog niet tevreden ben met het eindresultaat".

'Wat maakt jou geschikt voor deze functie?' Zijn het je persoonlijke eigenschappen die aansluiten op die baan? Of is het jouw specifieke ervaring, die jou de beste kandidaat maakt?

'Waarom zouden we juist jou moeten aannemen voor deze baan?' Hier vertel je over jouw unieke kwaliteiten en de toegevoegde waarde die jij kunt hebben voor dit bedrijf.

'Heb jij nog vragen?' Zorg ervoor dat je vragen hebt voorbereid. Als je weinig kunt bedenken, zeg dan dat er al wat vragen tijdens het gesprek beantwoord zijn. Maar stel in elk geval wel vragen tijdens het gesprek!

bron: www.werken&jij.nl

gepubliceerd op: 12-02-2016