Meer informatie voor werkgevers

"Diversiteit vind ik belangrijk. Op Werken&Jij vind ik de juiste kandidaten bij mij in de regio"

Werken&Jij is het platform voor vacatures en kandidaten met verminderd arbeidsvermogen. Het brengt vraag en aanbod bij elkaar en voorziet in de juiste begeleiding en ondersteuning. Je wordt gevonden én je kunt zelf kiezen. Reacties komen direct uit bij belanghebbenden."In een paar stappen de vacatures onder de aandacht"

Het betreft een kwetsbare groep, vandaar dat we je vragen een login aan te maken. Plaats eenvoudig en snel een vacature en breng deze rechtstreeks onder de aandacht bij de doelgroep en bijbehorende instellingen en instanties.

Bekijk hier hoe het plaatsen van een vacature in zijn werk gaat:

Plaats eenvoudig een vacature"Een mooi voorbeeld van hoe het in de praktijk werkt"

Sarissa is via Werken&Jij aan het werk gegaan bij het advocatenkantoor Bergh, Stoop & Sanders. Samen met haar Jobcoach van Philadelphia heeft zij een passende baan gevonden die écht past!"Iedereen verdient een plek in de werkende maatschappij. De overheid ondersteunt dit op alle fronten"

De overheid stimuleert werkgevers met diverse regelingen en voorzieningen. Een kandidaat kan voor meerdere regelingen in aanmerking komen. Als werkgever heb je, bijvoorbeeld als een kandidaat minder productief is dan een andere medewerker in een soortgelijke functie, recht hebben op een tegemoetkoming in de loonkosten (loonkostendispensatie).

Bekijk meer voordelen voor werkgevers

Toelichting Voorkeursbeleid

Onder voorkeursbeleid vallen alle maatregelen die bedoeld zijn om bepaalde groepen, die in een organisatie ondervertegenwoordigd zijn, in die organisatie aan het werk te krijgen. Er zijn verschillende vormen van voorkeursbeleid. De "lichtste" vorm houdt in dat "bij gelijke geschiktheid" de voorkeur uitgaat naar de persoon uit de achterstandsgroep. De "zwaarste" vorm is quotering. Dan worden banen of opleidingsplaatsen gereserveerd voor personen uit de achterstandsgroep. De Quotumwet en de Participatiewet zijn hiervan voorbeelden.


Meld jouw bedrijf aan Neem contact met ons op