Meer informatie voor Kandidaten

Wat is Werken&Jij?

Op de website Werken&Jij staan profielen van kandidaten met een (arbeids)beperking die graag willen werken. Bedrijven vinden via deze profielen nieuwe collega´s.

Jouw profiel laat zien waar je goed in bent, wat je minder goed kunt en wat je zou willen doen. Bedrijven die jouw profiel lezen weten meteen of ze voor jou een leuke baan hebben.

Ook kun je reageren op vacatures zonder dat je een profiel hebt aangemaakt. Dit kun je doen door je aan te melden. Je ontvangt dan inloggegevens en kan meteen aan de slag.


Kan ik ook een profiel aanmaken?

Je kunt je eigen profiel aanmaken via een zorginstelling, gemeente of andere instantie. Dat doe je samen met je jobcoach en/of begeleider. Als je vragen hebt kun je ons altijd bellen of mailen, of je vraagt het je jobcoach of begeleider.

Aan het werk in 6 stappen!

1
Wil je aan het werk?
Als je wilt gaan werken is het belangrijk om te weten wat je goed kunt, wat je minder goed kunt en wat je graag wil doen. Het beste overleg je dat met een je eigen jobcoach of begeleider. Als je weet wat je wilt kunnen jullie samen kijken of een profiel op Werken&Jij je kan helpen.

2
Het schrijven van een profiel.
Samen met je jobcoach of begeleider schrijf je je profiel voor werkgevers bij jou in de buurt. Geef daarom goed aan wat je zoekt, waar je goed in bent en waar je misschien hulp bij nodig hebt. Als jij en je jobcoach of begeleider allebei vinden dat het profiel compleet is, zet je het online.

3
Mijn profiel staat online, wat nu?!
Als het profiel online staat, kunnen andere bezoekers van de website Werken&Jij het profiel lezen. Bedrijven bij jou in de buurt die op zoek zijn naar een nieuwe collega, kunnen nu reageren op jouw profiel. Omdat jullie bij het schrijven van het profiel goed beschreven hebben wat voor baan je zoekt, kunnen bedrijven gelijk zien of zij een passende baan voor je hebben.

Op Werken&Jij staan ook vacatures. Je kunt dus ook zelf op zoek naar een leuke baan. Zit er iets voor jou bij? Dan kan je reageren, eventueel na overleg met jouw jobcoach of begeleider.

4
Gereageerd op een vacature?
Jouw reactie komt uit bij de werkgever een zal een reactie terugsturen.
Dit kan soms snel maar ook wat langer op zich laten wachten. Zowel jijzelf als de jobcoach/begeleider ontvangen de reactie per mail.

Nog niks gevonden? Jouw profiel blijft actief, dus je kunt blijven reageren en reacties ontvangen.

5
Een reactie op jouw profiel
Da´s een goed teken! Er heeft een bedrijf gereageerd op jouw profiel. Bij de reactie staat meestal om wat voor functie het gaat. Jouw jobcoach of begeleider ontvangt de reactie ook. Neem dus contact met hem of haar op om te overleggen of de functie bij jou past. Jullie kunnen samen contact opnemen met het bedrijf en een afspraak maken om kennis te maken.

Past de baan niet bij jou? Niet getreurd! Je profiel blijft online staan, dus er komen vast meer reacties. En denk je dat jouw profiel niet goed genoeg beschrijft waar je naar op zoek bent? Praat er dan eens over met jouw jobcoach of begeleider. Als het nodig is, kunnen jullie het profiel nóg beter maken!


6
Nieuwe baan gevonden?
Gefeliciteerd! We zijn blij dat je een leuke baan gevonden hebt. Om anderen te laten zien dat je aan het werk gaat, zet je het profiel op "aan het werk". Dat betekent dat je op dit moment niet op zoek bent.


Aanmelden Neem contact met ons op

Toelichting Voorkeursbeleid

Werken&Jij helpt mensen met verminderd arbeidsvermogen in hun zoektocht naar werk en houdt rekening met voorkeursbeleid. Vind je het interessant om hier meer over te lezen, klik dan hier.